Uczniowie klas kierunków technik technologii żywności i technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli  w trzydniowym wyjeździe edukacyjnym do Warszawy. Wycieczka odbywała się w ramach projektu „Kształcimy profesjonalistów”. Uczestnicy mieli możliwość poszerzenia wiedzy zawodowej. Głównym punktem programu był udział w międzynarodowych targach branży cukierniczej i lodziarskiej EXPO SWEET 2022. Na targach młodzież mogła podziwiać dzieła mistrzów cukiernictwa, a także spotkać takie autorytety zawodu jak Bożena Sikoń (najsłynniejsza polska mistrzyni cukiernictwa, absolwentka szkół cukierniczych we Francji, w tym słynnego Lenotre w Paryżu) czy Paweł Małecki znany m.in z reklam dużego dyskontu spożywczego pt. Kuchnia L…. :). W czasie wyjazdu poznaliśmy zasady działania różnych punktów gastronomicznych - restauracje hotelowe, bary mleczne, pijalnie czekolady. Oczywiście były również dodatkowe atrakcje : muzeum POLIN, Cosmos Muzeum czy udział w spektaklu Opery Narodowej