Koło Młodego Hotelarza to zajęcia skierowane do uczniów klas hotelarskich, prowadzone w ramach projektu "Kształcimy profesjonalistów". Podczas spotkań koła młodzi adepci sztuki hotelarskiej zapoznawali się z zasadami nakrywania stołów do określonego menu, wykonywali dekoracje roślinne i aranżowali stoły na różne rodzaje uroczystości. Uczniowie uczyli się różnych sposobów parzenia kawy przy wykorzystaniu miedzy innymi ekspresu ciśnieniowego, aeropresu i syfonu. W trakcie zajęć młodzież poznawała także podstawy sztuki barmańskiej i mixsologii napojów oraz samodzielnie przygotowywała różne rodzaje koktajli bezalkoholowych. Zwieńczeniem zajęć Koła Młodego Hotelarza będzie wycieczka obu grup do "Folwarku Hutta" w dniach 26 i 28 października 2022 r., gdzie młodzież obejrzy bazę noclegową, zapozna się ze specyfiką obiektu,a także będzie mogła obserwować obsługę gości w restauracji "Komosianka".